RSS

Hengelliset huoltoasemat

01 Tam

Hän meni miehen luokse, valutti tämän haavoihin oliiviöljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen aasin selkään, vei hänet majataloon ja hoiti häntä. Luuk.10:34 UT2020.

Isälläni oli aamuisin aina radio auki ja hän kuunteli siitä aamuhartauden. Aamuhartaudet aloitettiin radiossa joskus 1932 ja ne taitavat jatkua yhä, vaikka eivät olekaan entisellä paikallaan klo 7:50. Aika monta aamuhartautta olen kuunnellut minäkin elämäni aikana.

On hyvä aloittaa päivä Jumalan sanalla ja rukouksella. On monia tapoja tehdä se. Yksi tapa on lukea jotakin hengellistä välipalaa netistä.

Kivinen kirkko ja jumalanpalvelus kerran viikossa on perinnettä, mutta maailma muuttuu ja myös hengellinen elämä löytää erilaisia ilmentymiä. Kirkon sijasta voi ruokailutauon tarjota hengellinen huoltoasema, esimerkiksi lyhytsaarna netin kautta tai podcast korvanappiin tai lyhytvideo kännykässä. Pitempiä saarnavideoita löytyy kasapäin netistä, mutta jaksaako tunnin saarnaa katsella alusta loppuun? Kiinnostavuuden ylläpitämiseksi on tarjoilun kestoa lyhennettävä ja pidettävä se optimaalisena. Minä tarjoilen lyhytsaarnoja, joiden lukeminen kestää 2-3 minuuttia.

Joku sanoikin, että minun teksteissäni on hyvä puoli se, että ne ovat lyhyitä! Sehän oli melkein yhtä hauska tokaisu kuin se, jonka eräs aloitteleva runoilija sai: ”Täriseekö sun pääs kun sä teet näitä?”

Hengellinen huoltoasema voi toimia myös huoneen nurkassa, jossa on tuoli ja Raamattu. Kuinka virkistävää onkaan aloittaa päivä sanaa lukemalla ja pitämällä sen ohessa rukoustuokio. Se on kuin lataisi kännykkää aamulla, että se jaksaa koko päivän toimia. Ihmisen sielu tarvitsee samanlaista latausta. Aamuhartauden jälkeen voi lähteä virkistyneenä päivän töihin.

Kiitos Herra, että saamme aloittaa päivämme hiljentymällä sanan ääreen. Puhu Herra, palvelijasi kuuntelee. Ole lupauksesi mukaan kanssamme tänään. Ohjaa ja johdata meitä, että osaamme vaeltaa teitäsi, anna Pyhä Henkesi meille, että kykenemme tekemään tahtoasi ja vahvista uskoamme, kun vaikeudet yllättävät. Kiitos, että olet uskollinen ja että olet auttanut tähän asti.

Kiitos, että saamme aloittaa uuden vuoden uskossa rohkeina sinuun luottaen. Kiitos, että siunaat meille tämän alkavan vuoden ja annat hyvyytesi runsautta meille. Olkoon sinun siunauksesi perheemme ja sukumme yllä. Anna armoa Jumalan seurakunnalle tässä maassa ja yltäköön sinun siunauksesi koko kansakuntamme ylle. Sinulta saamme kaiken hyvän.

Minä kuulin, miten kaikki luodut taivaassa, maan päällä ja sen alla ja meressä lausuivat:
»Ikuinen ylistys, kirkkaus, kunnia ja voima valtaistuimella istuvalle ja Karitsalle.» Ilm.5:13 UT2020.

Copyright © 2024 Simo Papunen

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hengelliset huoltoasemat

Kirjoittanut : 1.1.2024 Kategoria/t: Rohkaisu, Siunaus, Uusi

 

Kommentointi on suljettu.

 

Discover more from Vartiopaikka

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Lue lisää