RSS

Välttäkää hajaannusta

31 Jou

Uuden vuoden lupauksia:

Seuraan Herraa Kristusta ja pyrin palvelemaan häntä ehyellä sydämellä.

Suodatan salaliittoteoriat ja muut päätelmät, jotka ovat ilmeisen vääriä. Kartan politiikkaa ja ihmisiin kohdistuvaa arviointia. Pyrin arvioimaan asioita ja tekoja henkilöiden sijasta.

En riitele toisten riitoja: Rakkikoiraa korvista tarttuu, joka toisten riitoihin puuttuu. Sananl.26:17.

Muistutan itselleni, että jokainen kristillisesti hoidettu erimielisyys ja sellaisen sovittelu lähtee liikkeelle tästä: Jos veljesi tekee sinulle pahaa, pidä hänelle puhuttelu kahden kesken. Matt.18:15 UT2020.

On paheksuttavaa, jos jonkun asioita puhutaan selän takana juoruina ja parjauksina. Sellainen pahan puhuminen antaa seurakunnasta huonon kuvan.

Kannatan aina positiivista ajattelua ja rohkaisevaa asennetta.

Kunnioitan Kristuksen lakia, mutta elän uudessa liitossa – kirjaimen orjuus lain noudattamisessa on pahasta. Pyrin uskossa elämään aina uuden liiton mukaan ja soveltamaan evankeliumia lain sijasta.

Etsin elämäni arvot Raamatusta sellaisina kuin ne nousevat esiin uuden liiton mukaan.

En suosi kirkkokunnallisia ratkaisuja, jos kerran apostoliset, suoraan UT:n sanasta johdetut ratkaisut ovat mahdollisia.

En hyväksy, että kirkko tai seurakunta tunkee itsensä Jumalan paikalle, vielä vähemmän joku seurakunnan työntekijä.

Kukaan väkivaltainen Diotrefes-tyyppi (3.Joh:9) ei saa minulta vähääkään kunnioitusta.

Vastustan jyrkästi käsitystä, että apostolit ja profeetat olivat vain alkuajan ilmiö ja ovat sittemmin väistyneet Jumalan seurakunnasta. En luovuta sananjulistuksen kärkivirkoja paimenille, opettajille tai evankelistoille saati piispoille.

Tiedostan, että profeetallinen sana on elintärkeää Jumalan kansalle.

Muistutan itseäni, että usko on Jumalan teko ja ilmenee uudestisyntymisenä eikä ole missään luokkahuoneessa opittu kaavamainen tieto. Tietämistään voi kehittää, kun on ensin sisällä uskossa.

Kaipaan ja rukoilen aina ihmeitä ja yliluonnollisia ilmiöitä Jumalan seurakunnan elämään. En lakkaa pyytämästä Hengen sateita ja herätyksen aikoja.

Arvioin seurakunnan elämää sen mukaan, onko se orgaanista vai organisoitua. Jälkimmäinen on aina vähempiarvoista.

Puolustan aina Kristuksen ruumiin ykseyttä hajottavia voimia vastaan. Vastustan ajatusta, että yhteys on todellista vain, jos se on fyysisesti samassa paikassa kokoontumista, virran mukana kulkemista, samanlaisuutta aina keskinkertaisuuteen asti, sisältäen samat ulkonaiset eleet ja tunnukset, yhdet laulut ja ulkoa opitut litaniat. Tuhannet kirkkokuntaiset brändit, joita on rakennettu jonkin opillisen nyanssin varaan, ovat häpeäksi Jumalan seurakunnalle.

Puolustan ajatusta, että seurakunnan yhteen kokoontuminen samoin kuin evankeliointi ja sananjulistus voi tapahtua mediassakin, kuten tv:ssä, ja etenkin netin kautta.

Veljet ja sisaret, kehotan teitä Herramme Jeesuksen Kristuksen nimissä: välttäkää erimielisyyksiä ja pitäkää yhtä, olkaa yksimielisiä ja eläkää yhteisymmärryksessä. 1.Kor.1:10 UT2020.

Copyright © 2023 Simo Papunen

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Välttäkää hajaannusta

Kirjoittanut : 31.12.2023 Kategoria/t: Rohkaisu, Uusi

 

Kommentointi on suljettu.

 

Discover more from Vartiopaikka

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Lue lisää