RSS

Simo

Tein maallisen työurani it-alalla, olen nyt eläkeläinen, uskossa olen ollut 40 vuotta plus lapsena joitakin vuosia. Nuoruuteni tuhlasin maailmassa. Harrastin nuorena mm. tähtitiedettä, mutta luonnontieteelliset opinnot jäivät kesken, kun kiinnostuin laajemmista näköaloista ja ahmin kaunokirjallisuutta ja erilaista elämänkatsomustietoa. Löysin myös uskon uudestaan. Liityin helluntaiseurakuntaan ja menin naimisiin. Olin kymmenisen vuotta jäsen kolmessa eri helluntaiseurakunnassa (työn perässä vaihdoimme paikkakuntaa). Helluntaiherätys ei vaan koskaan tuntunut hengelliseltä kodilta. Kun epäluottamus syveni tarpeeksi, erosimme. Etsimme seurakuntayhteyttä, mutta löysimme sen sijasta apostolisen uskon.

Apostolinen usko merkitsee sen tajuamista, että kaikki uudestisyntyneet uskovat kuuluvat hengen yhteyteen toistensa kanssa. Kristikunnan jako kirkkokuntiin on epäapostolinen kehityssuunta. Apostolinen usko on paluuta alkuseurakunnan arvoihin ja käytäntöihin. Jos haluat tutustua apostolisen uskon opilliseen puoleen ja tietää, miten se teologisesti eroaa valtavirrasta, suosittelen kääntämiäni artikkeleita, joita ovat kirjoittaneet Wolfgang Simson ja Ross Rohde (ks. Uskonkilpi).

Apostolinen usko on tässä yhteydessä ymmärrettävä alkuseurakunnan käytäntöjen ja opetuksen seuraamisena. Sillä ei ole mitään yhtymäkohtaa niihin tämän ajan virtauksiin, joita kutsutaan ’uusapostolisiksi’ liikkeiksi.

Seurakunnat, sellaisina kuin ne tänä päivänä esittäytyvät, eivät edusta puhdasta apostolista uskoa, vain sen likiarvoa – toiset ovat lähempänä, toiset kauempana alkuperäisestä Jumalan suunnitelmasta. Toisaalta jokaisella Jumalan lapsella on vapaus olla erilainen, olla oman historiansa näköinen, tunnustaa uskoa omalla äänellään. Apostolinen usko ei pakota ihmisiä samaan muottiin. Siinä, missä kirkkokuntien edustama yhteys on poissulkevaa yhteyttä, apostolinen usko on sisäänsä sulkevaa, yhteyteen kutsuvaa ja yhteyteen hyväksyvää asennetta.

Olen tehnyt eräänlaista nettipastorin työtä vuodesta 2002 alkaen. Olen Uskonkilpi-sivustoni kautta pyrkinyt jakamaan Jumalan sanan opetusta ja erilaista hengellistä elämää rakentavaa aineistoa. Monipuolisuutta sisältöön ovat tuoneet useat ulkomaiset pastorit, joiden artikkeleita olen kääntänyt ja julkaissut. Tässä useiden sivustojen julkaisukokonaisuudessa on  rukouksella ollut tärkeä rooli (vuoden 2015 alusta lähtien rukouspalvelu on kuitenkin poistettu osana ”eläkkeelle siirtymistäni”).

Toivon, että löydät Uskon kilven sivuilta samoin kuin tästä blogistani uskonelämääsi rakentavaa materiaalia, niitä kirjoitelmia, joista Raamattu sanoo näin:

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä. 2.Tim.3:16-17.

Siunausta sinulle, rakas ystävä ja Jumalan ihminen, kuka oletkin, mistä tuletkin. Yksi mielijakeitani Raamatussa on:

Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal.5:1.

Voit lähettää minulle postia osoitteeseen; uskonkilpi (ät) gmail (piste) com

Simo Papunen

PS. ’Vartiopaikka’ blogin otsikkona muistuttaa vähän ’Vartiotornia’, joka on jehovantodistajien julkaisu. Itse EN ole jehovantodistaja. Minua on turha luokitella minkään lahkon tai kirkkokunnan mukaan. Yritän edustaa Raamatun pohjalta nousevaa Uuden liiton uskoa, jossa uskoa eletään todeksi apostolisen ajan malliin – tai ainakin pyritään siihen. Uskoni mukaan armolahjat riviuskovien käytössä ja erilaiset armoitukset maallikkojen toimesta ovat tärkeämpiä kuin ammattipapiston rooli, samoin profeetallinen julistus on tärkeää. Joskus olen sanonut olevani ’puskapappi Palavan Pensaan seurakunnasta’!

 

Kommentointi on suljettu.