RSS

Tartu työhön!

17 Tam

Ei Jumala halua meidän olevan pelkureita, vaan hän antoi meille voimaa, rakkautta ja malttia. 2.Tim.1:7 UT2020.

Timoteus oli saanut Paavalin kautta profetian evankeliumin työstä ja veljet olivat siunanneet hänet työhön. Paavali kannustaa siis Timoteusta panemaan kutsumuksensa käytäntöön ja kehottaa varsin suorasukaisesti luonteeltaan ehkä vähän arkaa Timoteusta lähtemään liikkeelle eikä antamaan sijaa pelolle. Pelko kyllä tunkee puseroon, jos pitää aloittaa jokin julkinen työ. Jotkut sananjulistajat vähän halveksivat meitä blogisteja, kun emme rohkene julistaa sanaa suullisesti julkisilla paikoilla, vaan piilottelemme täällä netin syövereissä. Voin sanoa, että minulta kysyi kosolti rohkeutta aloittaa oma nettijulkaisu vuonna 2002. Rohkeuskin on suhteellista.

Minkälaista rohkeutta sinun kutsumuksesi vaatii? Joku voi olla rohkea, mutta tarvitsisi rahaa tai jotain suosituksia. Ehkä pieni kannustus olisi tarpeen. Joku veli tai sisar voisi vähän töniä vauhtiin? Ehkä jokin tiimi, joka on jo liikkeellä, voisi ottaa sinut mukaan?

Paavali mainitsee asioita, joita kutsumustyö kaipaa rohkeuden lisäksi: voimaa, rakkautta, malttia! Kaikki nuo ominaisuudet ovat Pyhän Hengen luonteenomaisia piirteitä. Hengen täyttämä ihminen on valmis kulkemaan Jumalan asialla. Mutta Hengen ominaisuudet ilmenevät ehkä vasta sitten, kun ollaan jo liikkeellä. Joskus täytyy avata suu ja sanat löytyvät vasta sitten (Ps.81:11). Joskus pitää luovuttaa Jumalalle, mitä käsissä on – ja siunattu leipä alkaa jakaantua (Mark.8:19). Jokainen matka alkaa yhdestä askeleesta. Jokaisen rakentaminen alkaa perustusten valmistelulla.

Sillä kuka pitää halpana pienten alkujen päivän, kun nuo seitsemän Herran silmää, jotka tarkastavat koko maata, iloitsevat nähdessään luotilangan Serubbaabelin kädessä? Sak.4:10 KR38.

Niinpä uskallan profetoida sinulle, joka olet saanut sydämellesi näyn työstä Jumalan valtakunnan hyväksi, on se sitten pyhäkoulutyö, diakoniatehtävä tai jokin avustava työ tai sanan julistaminen: Saamasi näky on oikea, se on näky, jota seuraa Hengen voitelu. Se on näky, jota edeltää avattu ovi. Se on näky, joka on räätälöity sinulle. Sinulla on kaikki edellytykset toteuttaa Jumalan suunnitelma kohdallasi. Jos sinulta jotakin puuttuu, et sitä tarvitse. Herra on sinun varustajasi, sinun lähettäjäsi, sinun voitelusi takaaja. Hän antaa siemenen, hän antaa kasvun, hän kypsyttää hedelmän. Mene uskossa, luota Jumalaan. Jos olet epätietoinen, rukoile ja asia kirkastuu. Kaikkea ei tarvitse osata alussa, matkan varrella oppii, kun työ opettaa. Nojaa aina Kristukseen, vältä riippuvaisuutta ihmisistä. Pyhä Henki on neuvonantajasi, puolustajasi ja johdattajasi.

Mitä ikinä teettekin, tehkää se täydestä sydämestä: niin kuin tekisitte sen Herralle ettekä ihmisen käskystä. Tietäkää, että Herralta saatte palkaksi osanne taivaallisesta perinnöstä. Kristus on isäntä, jota te palvelette. Kol.3:23-24 UT2020.

Copyright © 2024 Simo Papunen

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tartu työhön!

Kirjoittanut : 17.1.2024 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu, Uusi

 

Kommentointi on suljettu.

 

Discover more from Vartiopaikka

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Lue lisää