RSS

Oikea omakuva

27 syys

Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Ps.139:14.

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, joten meidän ei ole syytä moittia piirustuksiamme. On täysi syy kunnioittaa Jumalan luomistyötä ja suhtautua kunnioittavasti ihmissuvun hyviin ominaisuuksiin. Vaikka syntiinlankeemus toi meistä huonoja puolia esiin, Jumalan Poika tuli korjaamaan vikojamme.

Uskoon tulleen ihmisen omakuva vaatii aina restauraatiota. Kun tulemme uskoon synnintunnon ja parannuksen kautta, meidän itsetuntomme on usein hyvinkin matala. Pelastuksen ilo ja sovituksen antama helpotus tuovat tähän tilanteeseen hoitavaa lääkitystä, mutta tietty huonommuuden tunne saattaa jäädä silti sitkeästi vaivaamaan.

Keskustelin erään henkilön kanssa kuolemasta ja hautaamisesta. Huomasin, että toisella oli hyvin vahva alemmuuden tunne. Hän ei pitänyt itseään sen vertaa arvossa, että olisi ansainnut kuoltuaan kunnolliset hautajaiset, saati hautakiveä. Asenne oli luokkaa ”ihan sama”. Kun oli kyseessä uskovainen henkilö, jäin miettimään tätä omakuvan ongelmaa. Miten vuosikymmeniä seurakunnassa mukana ollut ihminen oli niin arvoton omissa silmissään?

Onko sinun kodissasi ollut tunnekylmä ilmapiiri? Onko sinua lapsena lyöty? Onko se lyöminen jatkunut koulussa, työpaikalla, avioliitossa, jopa seurakunnassa?

Kun mietin näitä omalla kohdallani, niin kyllä – syvästä kuopasta on pitänyt nousta. Pitkä tie on ollut kuljettava, että on voinut toipua siihen nollapisteeseen, jossa vanhat rasitteet eivät enää vaivaisi. Sitten on oma lukunsa yrittää kerätä itseensä positiivista asennetta ja lujaa luottamusta Jumalaan. Jumalan sana rakentaa sisäistä ihmistä uskomaan hyvää omista lähtökohdistaan: Minut on lunastettu, olen saanut anteeksi, menneet virheet eivät määrää tulevaisuuttani. En ole lahjaton, en ole rakkauteen kykenemätön. Pystyn seuraamaan Herraa ja täyttämään oman kutsumukseni. Olen harhaillut, mutta löytänyt tien. Olen määrätietoinen ja Jumalan silmissä kallisarvoinen, kutsuttu arvokkaaseen ja merkitystä täynnä olevaan elämään. Olen suuri ihme ja haluan vaeltaa niin että Kristuksen rakkaus ei mene minun kohdallani hukkaan.

Sinäkin saat ajatella näin. Jumalan luomistyö sinun kohdallasi on jo tuottanut ihmeen, mutta Jumala haluaa jatkaa sitä ihmettä ja viedä sinua eteenpäin. Sinä saat ottaa vastaan päättäväisyyttä ja voimaa, sinä saat uuden nimen, uudet siivet, sinä saat uudet vaatteet – mitä kaikkea uutta saatkaan.

Ole uskollinen kuolemaan asti, niin annan sinulle voitonseppeleeksi elämän. Ilm.2:10 UT2020.

Copyright © 2023 Simo Papunen

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Oikea omakuva

Kirjoittanut : 27.9.2023 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu, Uusi

 

Kommentointi on suljettu.

 

Discover more from Vartiopaikka

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Lue lisää